I Centenari de l'IEC    ►comunicació

                                                                                                                                                                                                                                                                                  El sociòleg Peter L. Berger analitza dimarts a Barcelona el procés de globalització en la religió

 

El sociòleg, convidat per l’Associació Catalana de Sociologia de l’IEC, impartirà a més, dimecres, un seminari sobre l’obsolescència de la secularització

 

El sociòleg Peter L. Berger, director de l’Institut de Cultura, Religió i Afers Mundials de la Universitat de Boston, dissertarà, dimarts vinent, 23 d’octubre, a les 19 hores, sobre el procés de globalització en la religió, en la conferència «Globalitzant la religió», organitzada per l’ Associació Catalana de Sociologia (ACS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El membre de l’IEC i soci de l’ACS, Joan Estruch, serà l’encarregat de presentar Peter L. Berger, i també hi intervindrà el president de l’ACS, Oriol Homs.

 

Nascut a Viena el 1929 i emigrat a Estats Units als 17 anys, Peter L. Berger va estudiar al Wagner College i es va doctorar en Sociologia a la New School for Social Research de Nova York. La seva activitat docent s’ha desenvolupat a les universitats de Geòrgia i Carolina del Nord, per tornar més tard a la New School com a professor. Ha ensenyat sociologia i teologia a l’Escola de Teologia de la Universitat de Boston, on ha estat director de l’Insitute for the Study of Economic Culture, que ell mateix va transformar en l’actual Institut de Cultura, Religió i Afers Mundials, l’any 1985.

 

La seva major dedicació científica apareix en el camp de la sociologia de la religió. Juntament a Thomas Luckman, ha escrit La construcció social de la realitat. Un tractat de sociologia i Modernitat, pluralisme i crisi de sentit. Altres obres seves són Invitació a la sociologia o Globalitzacions múltiples, aquesta última juntament a Samuel P. Huntington. És doctor honoris causa per la Loyola University, del Wagner College, la Universitat de Notre Dame (Indiana, Estats Units), la Universitat de Ginebra i la de Munic. Ha estat guardonat pel govern austríac amb el Mannes Sperber Prize per la seva contribució a l’estudi de la cultura.

 

Allau de peticions per al seminari

 

El proper dimecres, 24 d’octubre, de 17 a 19 hores, Berger impartirà un seminari de debat teòric sobre «L’obsolescència de la Teoria de la Secularització». A hores d’ara, les vint places previstes estan totes cobertes i l’allau de peticions ha obligat els organitzadors a obrir una llista d’espera d’assistents.  

 

 

Acte

 

  • Conferència «Globalitzant la religió» a càrrec de Peter L. Berger
  • Seminari sobre «L’obsolescència de la Teoria de la Secularització»

 

Data

Conferència, dimarts 23 d’octubre; seminari, dimecres 24 d’octubre del 2007

 

Hora

Dimarts 23, a les 19 hores; dimecres 24, de 17 a 19 hores

 

Lloc

Conferència, auditori de la Residència d’Investigadors del CSIC (c. Hospital, 64, de Barcelona); seminari, Sala A de l’IEC (c. Maria Aurèlia Campmany, 14)

 

 

Barcelona, 19 d’octubre del 2007

Resum de la conferència: http://www.iec.cat/Comunicacio_IEC/Resum_Berger.doc

 

 Consulteu El Butlletí de l’IEC

 

Institut d’Estudis Catalans

Comunicació

Carrer del Carme, 47

08001 Barcelona

Tel 932 701 620 (ext. 293)

Fax 932 701 180

comunicacio@iec.cat

www.iec.cat / http://centenari.iec.cat