I Centenari de l'IEC UIB
   ►comunicació

                                                                                                                                                                                                                                                                                  L’IEC inaugura a Palma l’exposició itinerant del Centenari

 

La mostra es podrà visitar fins al 24 de novembre a la Universitat de les Illes Balears i després s’instal·larà a Maó, Perpinyà, l’Alguer, Castelló, Alacant i Madrid

 

L’edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acollirà, a partir de demà passat, dijous 8 de novembre, i fins al 24 del mateix mes, l’exposició commemorativa del centenari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), fundat l’any 1907 per Enric Prat de la Riba. La mostra, titulada «L’Institut d’Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans», serà inaugurada a les 10 hores, pel president de l’IEC, Salvador Giner, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, i l’assessor científic de la mostra, Josep Maria Camarasa.

 

En l’exposició, es presenta la cronologia de les principals efemèrides de l’acadèmia catalana al llarg dels cent anys d’història i una selecció d’imatges i audiovisuals distribuïts en quatre àmbits: els protagonistes, els fets, el llegat i el futur de la institució.

 

Des del passat 12 de setembre, la seu de l’IEC a Barcelona acull la versió extensa de l’exposició, que romandrà oberta fins al 16 de desembre. La mostra itinerant, que ja ha passat per Girona, Andorra i València, s’instal·larà properament a l’Institut Menorquí d’Estudis, a Maó (del 5 al 26 de desembre). Durant el 2008, la mostra visitarà Perpinyà, l’Alguer, Castelló, Alacant i Madrid, entre altres ciutats.

 

En la inauguració a Palma també hi seran presents el vicepresident de l’IEC, Salvador Alegret, i els membres de l’IEC Joan Veny, Antoni M. Badia i Margarit i Joan Miralles, que a les 12 del migdia assistiran a l’acte d’investidura de doctor honoris causa a Badia i Margarit, que tindrà lloc a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la mateixa universitat. Una hora abans, a les 11 hores, Badia i Margarit plantarà una alzina als jardins del campus.

 

 

Acte

 

  • Inauguració de l’exposició «L’Institut d’Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de cultura i ciència als Països Catalans»
  • Plantada de l’alzina en memòria de Badia i Margarit als jardins del campus
  • Investidura de doctor honoris causa a Badia i Margarit

 

Data

Dijous, 8 de novembre de 2007

 

Hora

Inauguració de l’exposició, a les 10 hores; plantada de l’alzina, a les 11 hores; acte d’investidura de Badia i Margarit, a les 12 hores

 

Lloc

Inauguració de l’exposició, vestíbul de l’edifici Ramon Llull; plantada de l’alzina, jardins del campus, i acte d’investidura de Badia i Margarit, sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Universitat Illes Balears (c. de Valldemosa, km. 7,5, de Palma).

 

 

Barcelona, 6 de novembre del 2007

 

Comunicat de la investidura de Badia i Margarit: http://www.iec.cat/Comunicacio_IEC/Badia_honoriscausa.doc

 

Consulteu El Butlletí de l’IEC

 

Institut d’Estudis Catalans

Comunicació

Carrer del Carme, 47

08001 Barcelona

Tel. 932 701 620 (ext. 293)

Fax 932 701 180

comunicacio@iec.cat

www.iec.cat / http://centenari.iec.cat