I Centenari de l'IEC Correos
   ►comunicació

                                                                                                                                                                                                                                                                                  


Correus dedica un segell a l’Institut d’Estudis Catalans amb motiu del Centenari

 

Un milió de segells circularan arreu del món a partir d’avui

 

        Correus edita enguany aquest únic segell commemoratiu en reconeixement de la tasca desenvolupada per l’IEC en els darrers cent anys

        El seu valor és de 0,30 euros, tarifa ordinària per a l’Estat espanyol

        Ha estat presentat avui a la seu de l’Institut, a Barcelona

 

La Societat Estatal Correus i Telègrafs ha posat avui en circulació un nou segell commemoratiu del centenari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en reconeixement de la seva tasca a favor de la llengua catalana, i de la difusió i promoció de la recerca en les diferents vessants de les ciències i les humanitats. El nou segell s’enquadra a la sèrie filatèlica «Centenaris» que Correus dedica cada any a la commemoració d’esdeveniments, personalitats o entitats amb cent anys d’història.

 

El segell ha estat presentat aquest migdia en roda de premsa pel director de Correus a Catalunya, Manel Rey, el president de l’IEC, Salvador Giner, i el vicepresident de l’IEC i president de la Comissió Executiva del Centenari, Antoni Riera, a la seu de l’Institut, a Barcelona.

 

Manel Rey ha destacat que «el d’avui serà el primer i únic segell commemoratiu que farà Correus durant el 2007» i ha mostrat la seva satisfacció per col·laborar amb una institució com l’IEC, «no solament amb motiu de la celebració del seu Centenari, sinó també per la dedicació, prestigi i resultats demostrats durant cent anys».

 

Salvador Giner ha explicat que la tirada del segell commemoratiu serà d’un milió d’exemplars ―l’habitual en aquestes ocasions és de sis-cents mil― i ha subratllat que «el segell contribueixi a incrementar la projecció exterior de l’Institut a la resta de l’Estat i arreu del món», comptant a més amb la difusió entre els col·leccionistes filatèlics. Per la seva banda, Antoni Riera ha agraït l’entusiasme de Correus en la iniciativa i ha recordat que el segell «a banda de ser un mitjà de difusió molt potent, és alhora un producte artístic».

 

També hi han assistit el secretari general de l’IEC, Joandomènec Ros, i el gerent d’oficines de Correus a Catalunya, Xavier Sonsona, així com destacats representants d’associacions i de comerciants filatèlics. Acabat l’acte, Manel Rey i Salvador Giner han efectuat el primer estampillat oficial d’un exemplar del nou segell, amb el text íntegrament  en català.

 

El segell reprodueix una imatge del pati central de la seu central de l’Institut, la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona) i el logotip del Centenari. Té un valor de franqueig de 0,30 €, que correspon a la tarifa de la carta ordinària amb destinació a qualsevol punt del territori de l’Estat. Ha estat imprès amb la tècnica del gravat al buit, sobre paper estucat, engomat i fosforescent, amb un format apaïsat de 40,9 x 28,8 mm. El tiratge, d’un milió d’exemplars, es distribueix en plecs de cinquanta.

Barcelona, 5 de febrer del 2007

 

Reportatge fotogràfic: http://www.iec.cat/Comunicacio_IEC/imatges/Segell_Centenari

Segell commemoratiu del Centenari: http://www.iec.cat/Comunicacio_IEC/SegellIEC.jpg

Mata-segells commemoratiu: http://www.iec.cat/Comunicacio_IEC/Mata-segellsIEC.jpg

 

Consulta El Butlletí de l’IEC

Institut d'Estudis Catalans

Comunicació

Carrer del Carme, 47

08001 Barcelona

Tel 932 701 620 (ext. 293)

Fax 932 701 180

 comunicacio@iec.cat
www.iec.cat